2025-03-23 18:47:06 +0100
Aan: Burgermeester Marianne Schuurmans
Stop Illegaal Afval in Nassaupark! Gemeente Haarlemmermeer, Grijp In!
Beste burgermeester,
In onze buurt Nassaupark wordt het afvalprobleem steeds erger. Mensen uit andere wijken komen hier hun vuilnis naast de afvalbakken dumpen. Dit leidt tot een opeenstapeling van troep, die zich door de wind verspreidt en overal rondzwerft. Straat na straat wordt een stortplaats, en dat is onacceptabel.
Dit probleem gaat verder dan alleen rommel op straat. Het trekt ongedierte aan – ratten, meeuwen en ander ongedierte doen zich tegoed aan het afval en zorgen voor overlast. Bovendien leidt een volle en vieze omgeving tot nóg meer afval. Mensen zien de rommel en denken: “Dan kan mijn zak er ook nog wel bij.” Het is een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden!
Individuele meldingen en klachten helpen niet. We krijgen standaardreacties, maar er verandert niets. Het probleem wordt alleen maar erger. Daarom roepen wij als bewoners gezamenlijk op tot actie. Wij eisen:
1. Betere controle en handhaving op het dumpen van afval door mensen van buiten de wijk.
2. Meer en betere voorzieningen om illegaal afval tegen te gaan, zoals cameratoezicht of afsluitbare containers.
3. Snellere opruiming van gedumpt afval om verdere verspreiding en extra overlast te voorkomen.
4. Verwijdering van de bakken in z’n geheel.
4. Verwijdering van de bakken in z’n geheel.
Onze buurt verdient een schone en veilige leefomgeving. Gemeente, het is tijd om in te grijpen!
Met vriendelijke groet,
De bewoners van Nassaupark
Waarom is het belangrijk?
1. Gezondheid en hygiëne – Afval dat zich ophoopt, trekt ratten, meeuwen en ander ongedierte aan, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het verspreidt bacteriën en kan ziektes veroorzaken.
2. Milieuvervuiling – Losliggend afval waait door de straten, komt in parken, sloten en speeltuinen terecht en vervuilt de omgeving. Dit schaadt niet alleen het uiterlijk van de buurt, maar ook de natuur en dieren die erin leven.
3. Vicieuze cirkel van meer afval – Een volle en vieze plek nodigt uit tot nóg meer afval. Mensen zien dat anderen hun vuil dumpen en volgen dit slechte voorbeeld. Dit leidt tot een oncontroleerbare situatie waarin de wijk steeds verder verloederd.
4. Woonplezier en veiligheid – Niemand wil in een buurt wonen waar afval zich ophoopt, waar het stinkt en waar afvalbergen een risico vormen. Het maakt de buurt onaantrekkelijk en kan zelfs de veiligheid verminderen.
5. Onrechtvaardigheid – Bewoners van de wijk betalen mee aan het afvalbeheer en proberen hun buurt schoon te houden, maar worden opgezadeld met het vuil van anderen. Dit is oneerlijk en vraagt om een oplossing.
De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om een schone en leefbare omgeving te garanderen. Individuele meldingen en klachten helpen niet, dus er moet structureel iets gebeuren. Dit probleem negeren is geen optie meer!