Over ons

Wie zijn wij?

Nederland krijgt een progressieve burgerbeweging -DeGoedeZaak- die onafhankelijk is van politieke partijen, de belangen van progressief Nederland verdedigt en in staat is druk uit te oefenen op onze leiders. Een beweging die strijdt voor concrete maatschappelijke verandering en die bouwt aan een eerlijke, inclusieve, duurzame en democratische samenleving.

Samen met jou

DeGoedeZaak is de plek waar je als progressieve Nederlander je tijd, netwerk, kennis en geld kunt inzetten om dat voor elkaar te krijgen. Samen met jou voeren we campagne en actie voor de onderwerpen die we met elkaar belangrijk vinden.

Zelf campagnes starten

DeGoedeZaak is ook de plek waar elke Nederlander zelf een effectieve maatschappelijke campagne kan starten. Zonder dat je daarvoor een enorm netwerk moet hebben, of duizenden euro’s uit moet geven aan een campagne. Met de best mogelijke technologische middelen bereiken campagnes van DeGoedeZaak online en offline grote groepen mensen.

Leden zijn de baas

Die campagnes worden gesteund, verspreid en gefinancierd door een groeiende groep leden, die hun tijd, geld en netwerk beschikbaar stellen aan DeGoedeZaak. En daarmee zijn we een organisatie die volledig door haar leden - jou dus - gedreven wordt. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld dat we je zullen vragen welke onderwerpen je belangrijk vindt, of welke volgende stap we moeten zetten in een campagne.

We hebben geen ego en geen winstoogmerk, we zijn er om acties en campagnes te ondersteunen. Die ondersteuning bestaat uit middelen, advies, mailings, events, fundraising, al naar gelang de behoefte en effectiviteit. Voor iedereen die een campagne wil starten, stellen we ons op als meewerkend bondgenoot met een team van bevlogen professionals. Voor onze leden zijn we de plek waar progressieve Nederlanders samenkomen om Nederland te veranderen.

Wat is de potentie van DeGoedeZaak?

Het model werkt al in 18 landen, zoals bij zusterorganisaties als MoveOn in de VS, 38degrees in Groot-Brittannië en Campact in Duitsland, waarmee we kennis en technieken delen. Met elke campagne via DeGoedeZaak groeit de progressieve beweging. Zo zijn we niet langer eilandjes van klimaatactivisten, privacy-voorvechters, vluchtelingen-advocates en handelscampaigners, maar komen we samen tot een progressieve beweging van Nederlanders. Een gemeenschap die hard werkt aan een betere, eerlijke en duurzame wereld.

Contact

Wil je contact met ons opnemen? Stuur ons dan een mail via [email protected]!

Meer informatie en ANBI-publicatie

Hier vindt u overige feitelijke informatie, waaronder contactgegevens, namen en functies van bestuurders en financiele verantwoording. Met dit document voldoen wij ook aan de eisen voor de ANBI-publicatieplicht.