Demonstratie - Maak de abortuspil verkrijgbaar bij huisarts & apotheek!

20171114 viaual abortuspil blue

Deze demonstratie wordt georganiseerd door The Feminist Club Amsterdam. Voor meer informatie en om aan te geven dat je er bij bent, ga naar https://www.facebook.com/events/128485761199022/.

Bevrijd de abortuspil uit het Wetboek van Strafrecht en zorg dat de abortuspil verkrijgbaar is bij huisarts en apotheek!

Vorige week heeft Rutte-III besloten het wetsvoorstel omtrent het verkrijgbaar maken van de abortuspil bij de huisarts van tafel geveegd. Op dit moment moeten mensen voor een abortus naar anonieme klinieken met enorme wachtrijen. Dit maakt het stopzetten van een zwangerschap ontoegankelijk en onnodig emotioneel belastend. Vooral kwetsbare groepen die de huisarts als vertrouwenspersoon nodig hebben zijn het slachtoffer.

Met het wetsvoorstel was een heleboel mis, maar de abortuspil moet weer op de politieke agenda komen! Met het ontwijken van dit onderwerp vertraagt het kabinet de emancipatie en het verbeteren van een abortusbehandeling met goede en vertrouwde begeleiding. Daarnaast moeten partijen als CDA en CU, die beargumenteren dat de wet 'drempelverlagend' zou werken, stoppen met het behandelen van mensen die zwanger kunnen worden als incapabel om een verantwoordelijke beslissing te nemen over hun eigen lichaam en leven te maken. Zwangere mensen, vrouw, queer, man, of anders, hoeven niet tegen zichzelf in bescherming genomen te worden.

Rutte III heeft in een korte periode laten zien dat emancipatie-vraagstukken weinig tot geen aandacht krijgen en worden afgedaan als bijzaak. Daarnaast worden andere gemarginaliseerde groepen benadeeld: vooral LGBTQI+, vluchtelingen, mensen van kleur, ongedocumenteerden en ouderen worden geraakt door dit regeerakkoord. Deze demonstratie strijdt ervoor de abortuspil verkrijbaar te maken bij de huisarts en is direct een boodschap dat emancipatie en gelijkheid niet onder het tapijt geveegd kunnen worden.

De politiek wordt met klem opgeroepen de abortuspil weer op de agenda te zetten. Wij eisen dat het kabinet snel om tafel gaat met artsenverenigingen en andere organisaties als Women On Waves om verder te praten over dit onderwerp. We nodigen alle feministen, mensenrechtenverdedigers en bezorgde burgers uit om mee te lopen met deze demonstratie!

Een overzicht van het programma:

* 12 uur verzamelen bij de Nieuwmarkt
* 12:30 uur speeches van verschillende sprekers (nader aan te kondigen)
* 13 uur begin verzamelen handtekeningen
* 14 uur einde demonstratie
Link downloaden documenten: http://bit.ly/2lWoMpc
Voor meer informatie over de Feminist Club: http://bit.ly/2heMivK

Overige betrokken partijen:
* Internationale socialisten
* Women on Waves
* Clara Wichmann
* RADICAAL
* We Reclaim Our Pride
* Womens March Netherlands

The Feminist Club Amsterdam moedigt iedereen aan om de POSTERS en FLYERS te downloaden en deze te verspreiden op belangrijke plaatsen. Hoe meer posters, hoe meer vreugde!
Download link: http://bit.ly/2lWoMpc

Let op: dit evenement is niet georganiseerd door DeGoedeZaak. Voor meer informatie kun je contact opnemen met The Feminist Club Amsterdam. DeGoedeZaak heeft geen verantwoordelijkheid en is niet aansprakelijk voor dit evenement.

Picture
Georganiseerd door
De Goede Zaak
Start op
zondag, 19 november 2017 om 12:00 'S OCHTENDS
Eindigt op
zondag, 19 november 2017 om 2:00 'S MIDDAGS
Voor De Waag
4 Nieuwmarkt
Amsterdam, NH, 1011 PG
Nederland
Routebeschrijving
4 Nieuwmarkt Amsterdam NH 1011 PG