Skip to main content

Aan: Albert Heijn Hoofdkantoor

Albert Heijn, stop met plastic kersthuisjes weggeven!!

Albert Heijn heeft door het jaar heen verschillende spaaracties. Gratis hebbedingetjes ontvangen is natuurlijk heel leuk, maar niet als het onze aarde vervuilt. Dat is helaas wel het geval bij veel van de spaaracties in onze supermarkten. Nu is dat ook het geval bij de huidige spaaractie van Albert Heijn waarbij je je eigen “magische winterdorp” bij elkaar kan sparen.

Deze huisjes zijn gemaakt van niet recyclebaar plastic en daar bovenop ook nog eens verpakt in een niet recyclebaar plastic zakje. Alles behalve duurzaam dus. Daarom vragen wij met deze petitie de Albert Heijn, maar ook alle andere supermarkten, om geen vervuilende hebbedingetjes gratis weg te geven als spaaractie. We vragen ze om met duurzame spaaracties te komen.

Waarom is het belangrijk?

In een tijd waarin er veel en grootschalige maatregelingen genomen moeten worden om onze klimaatdoelen te halen, is deze spaaractie van Albert Heijn van plastic huisjes een echte ‘no go’. Plastic is een van de grootste vervuilers van onze aardbol en op deze manier blijven we plastic afval produceren en verspreiden. Dit is dus hét moment om actie te ondernemen.

Zaandam, Nederland

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Links

Updates

2022-08-07 10:35:59 +0200

50 handtekeningen verzameld

2019-12-22 20:31:05 +0100

25 handtekeningen verzameld

2019-12-15 15:37:27 +0100

10 handtekeningen verzameld