Aan: Directeur van Basisschool de Borne

Directeur van Basisschool de Borne, sluit je op 27 september de deuren voor de klimaatstaking?

Beste Directeur van Basisschool de Borne,

In de week van 20 t/m 27 september staken mensen in meer dan 150 landen over de hele wereld voor het klimaat. In Nederland culmineert de actieweek in een landelijke staking op 27 september om 13:00 uur in Den Haag. Wij willen daarbij zijn. We willen u vragen om ons en onze collega’s in staat te stellen om dit te doen.

De groeiende internationale klimaatbeweging, die het afgelopen jaar een nieuwe impuls kreeg door de stakingen van Greta Thunberg en de scholieren van Fridays For Future, roept deze maand iedereen op om mee te doen. Het is hun toekomst die nu op het spel staat en het is nu aan ons volwassenen om ons solidair te tonen. De aarde staat namelijk letterlijk en figuurlijk in brand. Wereldwijd zorgen temperatuurrecords voor grote problemen, langdurige droogte leidt tot enorme bosbranden en de poolkappen smelten veel sneller dan verwacht.

Ook in Nederland is het klimaatbeleid nog steeds onvoldoende om de doelen van het Parijs-akkoord te halen. Onze huidige economie is gebaseerd op oneindige groei op een eindige planeet; een model dat onhoudbaar is. Volgens het VN-klimaatpanel IPCC hebben we nog maar een paar jaar de tijd om te voorkomen dat de klimaatcrisis in een onbeheersbare klimaatcatastrofe verandert.

Omdat de politiek verzaakt willen wij onze verantwoordelijkheid wél nemen door op 27 september de straat op te gaan. Geïnspireerd door de scholierenstakingen neemt ook dit protest de vorm aan van een staking. Die is niet gericht tegen individuele bedrijven of organisaties. We staken als burgers, om de regering op te roepen de klimaatcrisis eindelijk serieus te nemen.

U kunt ons helpen door ons verzoek voor een vrije dag te accorderen, of door ons hiervoor verlof te geven. Het sterkste signaal zou natuurlijk zijn wanneer u op 27 september de deuren helemaal zou sluiten en met ons mee komt naar Den Haag! Op klimaatstaking.nl treft u meer informatie over hoe organisaties en werkgevers hun werknemers hiermee kunnen helpen.

We hopen snel van u te horen. Alvast veel dank!

Meer info:

- Klimaatstaking.nl

- Facebook event Klimaatstaking

Waarom is het belangrijk?

Daarom (nog aanvullen)
Basisschool de Borne, Grebbe, Tilburg, Nederland

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie