Skip to main content

Aan: Gemeente Rotterdam

Houd Duimdrop Rotterdam open!

Houd Duimdrop Rotterdam open!

Beste gemeente Rotterdam,

Overweeg alsjeblieft om de subsidiekraan voor Duimdrop Rotterdam niet dicht te draaien in 2022. Wethouder Sven de Langen (CDA) vindt dat er een efficienter alternatief voor Duimdrop nodig is, maar het is niet helemaal bekend waarom. Wij vragen u om in gesprek te gaan met BSW Rotterdam, de organisatie achter Duimdrop en de kinderen die gebruik maken van Duimdrop, om samen actief op zoek te gaan naar een manier waarop Duimdrop kan bestaan binnenin de begrotingsplannen van de gemeente. Het is makkelijk om te roepen dat er een efficienter alternatief moet komen wanneer de efficientie van Duimdrop niet is onderzocht. Daarnaast is het ook oneerlijk Duimdrop te sluiten zonder waardig alternatief voor de kinderen.

U bent allemaal ooit kind geweest, dus laat de stemmen van de kinderen hierin niet ongehoord blijven.

Waarom is het belangrijk?

1 op de 3 kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Duimdrop zorgt er voor dat kinderen veilig kunnen buitenspelen via containers vol met met speelgoed op openbare pleinen. Dit is een recht van ieder kind: de straat op kunnen voor bezinning en vermaak zonder tekortkomende middelen of zorgen om geld.

Wethouder Sven de Langen (CDA) vindt dat Duimdrop moet sluiten en dat er een efficienter alternatief moet komen. Overigens is de wethouder nooit in gesprek gegaan met BSW Rotterdam, de organisatie achter Duimdrop, en worden er vanuit hem of de gemeente verder geen plannen uitgevoerd om a) Duimdrop te evalueren om te kijken waarom er nood is aan een alternatief en b) met een eigen, gelijkwaardig alternatief te komen.

Na ophef vanuit andere partijen en protestacties vanuit de kinderen zelf, is er enkel besloten om Duimdrop in 2021 nog wel te financieren. Vanaf 2022 wordt de subsidiekraan dichtgedraaid. Dit is uitstel van executie, want de kinderen worden hiermee alsnog in de steek gelaten.

Deze kinderen zijn massaal gaan protesteren, online en op straat, met zelfgemaakte borden. Ze doen er alles aan om gehoord te worden en verdienen dat ook. Laat de gemeente Rotterdam Duimdrop dan ook niet zomaar sluiten in 2022. Teken de petitie en eis een herziening van dit plan!

Het welzijn en de veiligheid van kinderen die opgroeien in armoede zou een prioriteit moeten zijn, in plaats van te worden gezien als een overbodige uitgave.

Rotterdam, Netherlands

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Updates

2020-12-30 15:50:37 +0100

100 handtekeningen verzameld

2020-11-20 07:52:50 +0100

50 handtekeningen verzameld

2020-11-19 18:02:54 +0100

25 handtekeningen verzameld

2020-11-19 16:36:14 +0100

10 handtekeningen verzameld