Skip to main content

Aan: Jongeren Milieu Actief

Jongeren Milieu Actief, sluit op 27 september de deuren voor de klimaatstaking!

Hoera! Jongeren Milieu Actief heeft toegezegd de deuren te sluiten voor de klimaatstaking zodat alle collega's kunnen gaan staken op 27 september.

Beste Jongeren Milieu Actief,

In de week van 20 t/m 27 september staken mensen in meer dan 150 landen over de hele wereld voor het klimaat. In Nederland culmineert de actieweek in een landelijke staking op 27 september om 13:00 uur in Den Haag. Wij willen daarbij zijn. We willen u vragen om ons en onze collega’s in staat te stellen om dit te doen.

De groeiende internationale klimaatbeweging, die het afgelopen jaar een nieuwe impuls kreeg door de stakingen van Greta Thunberg en de scholieren van Fridays For Future, roept deze maand iedereen op om mee te doen. Het is hun toekomst die nu op het spel staat en het is nu aan ons volwassenen om ons solidair te tonen. De aarde staat namelijk letterlijk en figuurlijk in brand. Wereldwijd zorgen temperatuurrecords voor grote problemen, langdurige droogte leidt tot enorme bosbranden en de poolkappen smelten veel sneller dan verwacht.

Ook in Nederland is het klimaatbeleid nog steeds onvoldoende om de doelen van het Parijs-akkoord te halen. Onze huidige economie is gebaseerd op oneindige groei op een eindige planeet; een model dat onhoudbaar is. Volgens het VN-klimaatpanel IPCC hebben we nog maar een paar jaar de tijd om te voorkomen dat de klimaatcrisis in een onbeheersbare klimaatcatastrofe verandert.

Omdat de politiek verzaakt willen wij onze verantwoordelijkheid wél nemen door op 27 september de straat op te gaan. Geïnspireerd door de scholierenstakingen neemt ook dit protest de vorm aan van een staking. Die is niet gericht tegen individuele bedrijven of organisaties. We staken als burgers, om de regering op te roepen de klimaatcrisis eindelijk serieus te nemen.

U kunt ons helpen door ons verzoek voor een vrije dag te accorderen, of door ons hiervoor verlof te geven. Het sterkste signaal zou natuurlijk zijn wanneer u op 27 september de deuren helemaal zou sluiten en met ons mee komt naar Den Haag! Op klimaatstaking.nl treft u meer informatie over hoe organisaties en werkgevers hun werknemers hiermee kunnen helpen.

We hopen snel van u te horen. Alvast veel dank!

Meer info:

- Klimaatstaking.nl

- Facebook event Klimaatstaking

Waarom is het belangrijk?

Over de hele wereld staken jongeren voor het klimaat. Van 20 t/m 27 september vragen zij onze solidariteit om mee te doen. Teken daarom deze petitie om jouw werkgever op te roepen de deuren te sluiten. Start het gesprek met je collega's, leg op 27 september massaal je werk neer, en toon je solidair met volgende generaties. Samen blijven we strijden voor een echte aanpak van klimaatverandering en het redden van onze aarde!
Nederland

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Links

Updates

2019-09-06 14:53:21 +0200

Petitie is geslaagd met 1 handtekeningen