Skip to main content

Aan: Gemeente Arnhem

Geen publiek geld naar zwarte piet in Gemeente Arnhem! #DefundZwartePiet

Hoera! In jouw gemeente lopen er geen zwarte pieten mee tijdens de stadsintocht. Maar je bent niet alleen inwoner van een gemeenten waar zwarte piet al is aangepast: je bent ook inwoner van Nederland. Daarom kan je je nog steeds aansluiten bij deze oproep om ervoor te zorgen dat er in het héle land geen publiek geld naar zwarte piet gaat! Door deze petitie met zoveel mogelijk mensen te tekenen én te delen laten we zien dat de meerderheid van de Nederlanders voor een veilig en inclusief Sinterklaasfeest is. Zo help je gemeenten in heel Nederland om de stap naar een racismevrij Sinterklaasfeest te maken.

Zorg samen met ons voor een racismevrij Sinterklaasfeest door de gemeente Gemeente Arnhem op te roepen te stoppen met het financieren en faciliteren van zwarte piet. Spreek je uit voor géén publiek geld in Gemeente Arnhem uit te geven aan racisme! Teken de petitie! #DefundZwartePiet

Deel de petitie met jouw vrienden, familie en kennissen via sociale media, WhatsApp of e-mail. Samen maken we de beweging voor een veilig en inclusief Sinterklaasfeest: als we massaal van ons laten horen, voeren we de druk op zodat heel Nederland een feest voor alle kinderen kan vieren.

Waarom is het belangrijk?

Ieder Nederlands kind, hier geboren, getogen of net aangekomen, heeft recht op een veilige en inclusieve samenleving. Steeds meer peilingen laten zien dat de meerderheid van Nederland een racismevrij Sinterklaasfeest wil. Helaas wordt hier geen gehoor aan gegeven door veel gemeenten die intochten met zwarte piet blijven faciliteren en zelfs financieren. Met jouw hulp hopen we hier vanaf 2022 een verandering in te brengen.

Nu zoveel Nederlandse scholen, bedrijven en steeds meer gemeenten kiezen voor een racismevrije Sinterklaasintocht, is het moment aangebroken voor gemeenten om de volgende stap te zetten. Door deze petitie te tekenen help je ons een dringend beroep te doen op gemeenten om de racistische figuur zwarte piet niet langer te subsidiëren noch te faciliteren. Met deze stap bespoedigen we samen de ingeslagen richting naar een racismevrij Sinterklaasfeest voor de toekomst. Daarnaast willen we hiermee beleidsmatig vastleggen dat blackface op geen enkele wijze gesteund wordt door de gemeente; niet alleen bij de intocht maar overal in onze steden en dorpen, wijken en verenigingen.

KOZP is een initiatief van Zwarte Piet Is Racisme-Campagne (een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter) en Stop Blackface (een initiatief van New Urban Collective). Deze brievenactie wordt ondersteund door DeGoedeZaak.
Koningstraat 38, Arnhem, Gelderland 6811 DG

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Links

Updates

2021-11-14 19:30:56 +0100

10 handtekeningen verzameld

2021-11-02 09:46:38 +0100

Petitie is geslaagd met 0 handtekeningen