Skip to main content

Aan: Gemeente Putten

Geen publiek geld naar zwarte piet in Gemeente Putten! #DefundZwartePiet

Geen publiek geld naar zwarte piet in Gemeente Putten! #DefundZwartePiet

Zorg samen met ons voor een racismevrij Sinterklaasfeest door de gemeente Gemeente Putten op te roepen te stoppen met het financieren en faciliteren van zwarte piet. Spreek je uit voor géén publiek geld in Gemeente Putten uit te geven aan racisme! Teken de petitie! #DefundZwartePiet

Deel de petitie met jouw vrienden, familie en kennissen via sociale media, WhatsApp of e-mail. Samen maken we de beweging voor een veilig en inclusief Sinterklaasfeest: als we massaal van ons laten horen, voeren we de druk op zodat heel Nederland een feest voor alle kinderen kan vieren.

Waarom is het belangrijk?

Ieder Nederlands kind, hier geboren, getogen of net aangekomen, heeft recht op een veilige en inclusieve samenleving. Steeds meer peilingen laten zien dat de meerderheid van Nederland een racismevrij Sinterklaasfeest wil. Helaas wordt hier geen gehoor aan gegeven door veel gemeenten die intochten met zwarte piet blijven faciliteren en zelfs financieren. Met jouw hulp hopen we hier vanaf 2022 een verandering in te brengen.

Nu zoveel Nederlandse scholen, bedrijven en steeds meer gemeenten kiezen voor een racismevrije Sinterklaasintocht, is het moment aangebroken voor gemeenten om de volgende stap te zetten. Door deze petitie te tekenen help je ons een dringend beroep te doen op gemeenten om de racistische figuur zwarte piet niet langer te subsidiëren noch te faciliteren. Met deze stap bespoedigen we samen de ingeslagen richting naar een racismevrij Sinterklaasfeest voor de toekomst. Daarnaast willen we hiermee beleidsmatig vastleggen dat blackface op geen enkele wijze gesteund wordt door de gemeente; niet alleen bij de intocht maar overal in onze steden en dorpen, wijken en verenigingen.

KOZP is een initiatief van Zwarte Piet Is Racisme-Campagne (een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter) en Stop Blackface (een initiatief van New Urban Collective). Deze brievenactie wordt ondersteund door DeGoedeZaak.

Fontanusplein 1, Putten, Gelderland 3881 BZ

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Redenen om te tekenen

  • Omdat het klaar moet zijn met deze racistische, onsmakelijke, verdrietige beweging, die mensen pijn doet. Omdat ik heb gezien dat het pijn doet voor de mensen om mij heen maar dit nooit zou kunnen voelen omdat ik een wit persoon ben. Omdat het klaar moet zijn met al die Ingrid's, Geert's en die kinderen die opgroeien in een racistische, discriminerende, geweldadige gezinnen.

Updates

2021-12-05 22:46:10 +0100

100 handtekeningen verzameld

2021-11-14 19:04:26 +0100

50 handtekeningen verzameld

2021-11-14 12:25:57 +0100

25 handtekeningen verzameld

2021-11-14 11:21:16 +0100

10 handtekeningen verzameld