Skip to main content

Aan: De Amsterdamse Gemeenteraad

Strijd tegen onzichtbaarheid

Strijd tegen onzichtbaarheid

Beste raadsleden van de gemeente Amsterdam,

Als gemeente hoort u er te zijn voor deze stad en al haar inwoners. Wij zijn een groep ongedocumenteerde jongeren die in uw stad leeft, maar eigenlijk onzichtbaar is. Na ons 18e kunnen wij niet doorstuderen, wij krijgen geen oproepen tot vaccinaties, wij kunnen ons niet inschrijven en we hebben geen vrije toegang tot zorg. Hoewel we voor het systeem onzichtbaar zijn, wonen en leven we wel degelijk in uw stad. Daarom willen we u via deze petitie vragen:

- geef ons het recht om door te studeren na ons 18e
- geef ons toegang tot zorg in deze stad
- help ons niet langer onzichtbaar te zijn zodat we mee kunnen doen, net als andere Amsterdamse jongeren.

The Dreamers Amsterdam

Waarom is het belangrijk?

Wij zijn Braziliaanse jongeren die op zoek zijn naar een nieuwe kans, wij doen ons best om ons aan te passen aan de Nederlandse normen en waarden. Wij gaan hier naar school en hebben zowat hetzelfde leven als een regulier Nederlands kind. Wij voelen ons Nederlanders en zijn blij en trots dat we een leven hebben in dit land. Maaaaarrrrr, we hebben een klein probleempje. Wij wonen hier niet op reguliere wijze, wij zijn hier als het ware onzichtbaar en dat is niet altijd leuk.

Zoals we al zeiden zijn we soort van onzichtbaar: wij wonen hier wel en leiden ons leven hier, maar niemand weet dat we er werkelijk zijn. Het begint meestal bij de ouders, die naar Nederland komen voor werk en/of een betere toekomst voor overige familie of kinderen. In Braziliƫ is het namelijk niet heel fijn, de veiligheid is veel minder en het onderwijs is slechter en duurder. Veel ouders weten dat ze ondanks de hele situatie, toch hier een beter leven kunnen leiden.

Wij mogen na onze 18e verjaardag niet meer doorstuderen. Voor een studie moet je meestal stage lopen, maar veel bedrijven willen ons niet aannemen. Wij mogen ook vaak niet mee met schoolreisjes.

Wij hebben geen toegang tot zorg, dat is soms wel lastig. Stel je bent heel erg ziek of je moet een operatie ondergaan, dan kunnen we dat niet zomaar doen.

Daarom willen wij het recht om door te studeren na onze 18e verjaardag, en we willen toegang tot zorg hebben.

Het is heel erg belangrijk voor ons. Wij willen op deze manier ons verhaal vertellen en laten merken dat wij hier ook zijn, wij willen niet meer onzichtbaar zijn, wij willen zichtbaar worden! Als er nu niks gebeurt, kunnen wij niet aan onze toekomst werken. Bovendien is bekend dat wanneer een toekomstperspectief ontbreekt misstanden als uitbuiting, woonfraude, verkapte slavernij en mishandeling vaker voor komen bij een leven onder de radar. Dat moet je als samenleving niet willen.Teken daarom deze petitie en steun ons in deze strijd!

Amsterdam, Nederland

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Redenen om te tekenen

  • Por melhoria e igualdade para todos
  • Het is toch meer dan normaal en menselijk in deze maatschappij !
  • Geef deze jongeren uit Brazilie een volwaardige toekomst.

Updates

2019-06-08 01:20:18 +0200

100 handtekeningen verzameld

2019-06-07 20:04:41 +0200

50 handtekeningen verzameld

2019-06-07 19:16:40 +0200

25 handtekeningen verzameld

2019-06-07 17:24:47 +0200

10 handtekeningen verzameld