Skip to main content

Aan: Stientje van Veldhoven

Wij willen weten waar plastic in zit

In veel producten zit plastic, zonder dat dit duidelijk vermeld wordt. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige theezakjes, sigaretten en kartonnen koffiebekertjes. Doordat dit onduidelijk is, eindigt er alsnog veel plastic in de GFT- of papierbak. Dit maakt het recycleproces moeilijker. Wij vragen staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven de onduidelijkheid hierin weg te nemen door een wet te maken waardoor bedrijven verplicht zijn te vermelden op verpakkingen dat er plastic in een product zit. Daarnaast willen we graag dat er op het product vermeld wordt in welke afvalbak terecht moet komen.

Waarom is het belangrijk?

Afvalscheiden is soms al moeilijk genoeg, zeker als het onduidelijk is of er plastic in een product zit. Er zit plastic in sommige theezakjes, sigaretten en kartonnen koffiebekers. Het is onduidelijk wanneer er wel of geen plastic in een product zit, omdat de producent dit niet hoeft te vermelden.

Deze onduidelijkheid maakt het afvalscheiden niet makkelijker. Als er duidelijk op en verpakking staat dat er plastic in een product zit verwerkt, dan komt er minder plastic in de GFT- of papierbak terecht. Op die manier verdwijnt er dus minder plastic de natuur in en wordt het recycleproces makkelijker. Daarnaast willen we graag dat er op het product vermeld wordt in welke afvalbak terecht moet komen.

Steun jij de plastic revolutie? Teken deze petitie!

Nederland

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Links

Updates

2019-03-27 23:19:36 +0100

50 handtekeningen verzameld

2019-03-27 17:19:31 +0100

25 handtekeningen verzameld

2019-03-15 20:59:29 +0100

10 handtekeningen verzameld