Skip to main content

Aan: Nederlandse regering

Nederlandse kinderen weg uit Syrie!

OPROEP VOOR HULP VOOR DE KINDEREN IN HET KALIFAAT.
Beste minister Grappenhaus en minister Blok,

Het besluit van onze regering om niet mee te werken aan de terugkeer van Nederlandse kinderen die onder zeer slechte omstandigheden verblijven in Irak en Syrië vind ik verbijsterend. Op 11 november besloot de rechtbank dat de staat alles moet doen in hun macht om de kinderen van Syriegangers tussen de 0-12 jaar terug te halen. Helaas is op 22 november door het Gerechtshof de uitspraak van de rechtbank teniet gedaan dankzij jullie. Deze kinderen hebben er niet voor gekozen uit Nederland te vertrekken naar IS gebied maar zijn nu de dupe van foute beslissingen van hun ouders. Een derde van deze kinderen zijn door hun ouders meegenomen naar Syrië terwijl de rest in het kalifaat geboren is. Deze kinderen zijn juist ook slachtoffer van hun ouders.

Kinderombudsman Margrite Kalverboer:"De vaak jonge kinderen zitten daar onder erbarmelijke omstandigheden, en de situatie lijkt te verslechteren."
Als kinderen hier in Nederland gevaar lopen komt de kinderbescherming in actie. Waarom laat onze regering dan deze Nederlandse kinderen die een veel groter gevaar lopen zo in de steek? Bovendien vrees ik dat de rigide opstelling van onze regering, die vreest dat “wij” risico's lopen door deze kinderen te helpen bij hun terugkeer, op de langere termijn wel eens meer risico's kan opleveren door de haat die erdoor gezaaid wordt.

Er ligt al een plan klaar van de Raad van de Kinderbescherming en er zijn hier genoeg orthopedagogen, psychologen en pleeggezinnen die deze kinderen kunnen begeleiden zodat eventuele indoctrinatie behandeld wordt! Het gaat om kinderen met de Nederlandse nationaliteit of kinderen die hierop aanspraak kunnen maken. Is het niet veiliger om deze kinderen nu terug te halen, te behandelen en een tweede kans te geven dan dat ze daar blijven, radicaliseren en later aanspraak maken op de nederlandse nationaliteit?

Waarom is het belangrijk?

Kinderen zijn kwetsbaar en mogen niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten van hun ouders! Deze zaak is een politiek spel geworden waarbij mensenrechten worden geschonden.

Links

Updates

2019-12-09 18:37:03 +0100

100 handtekeningen verzameld

2018-07-20 08:02:09 +0200

50 handtekeningen verzameld

2018-07-14 19:34:00 +0200

25 handtekeningen verzameld

2018-07-13 21:32:49 +0200

10 handtekeningen verzameld