Skip to main content

Aan: Alle Nederlanders

Voer jij met ons het komende jaar campagne op de 'Klimaatmiljarden'?

We hebben nog een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. En onder grote publieke druk, worden er nu eindelijk miljarden uitgegeven aan klimaatbeleid. Maar waar geven we deze miljarden precies aan uit? Met de Klimaatmiljarden-campagne onderscheiden we échte groene antwoorden van valse oplossingen.

Schrijf je op deze pagina in voor alle updates!

Waarom is het belangrijk?

De urgentie om de klimaatcrisis aan te pakken is groot. Zowel in Nederland als daarbuiten worden er miljarden vrijgemaakt om die crisis te bestrijden. Maar veel oplossingen waarin wordt geïnvesteerd zijn helemaal niet groen. Keer op keer moeten we concluderen dat onze volksvertegenwoordigers kiezen voor oplossingen die niet ver genoeg gaan en die bovendien het huidige systeem in stand houden.

Geld pompen naar vergroening van grote vervuilers, zonder ze een klimaatplicht op te leggen #IsNietGroen. Inzetten op het uit de lucht halen van CO2 in plaats van nu de uitstoot radicaal terugdringen #IsNietGroen. Gas en kernenergie als duurzaam aanmerken in de Europese Taxonomie #IsNietGroen.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. En helaas werkt de strategie van deze rechtse politici. Steeds meer Nederlandse kiezers vinden bijvoorbeeld dat ons kabinet met het meest recente regeerakkoord op de juiste klimaat-koers ligt. Dat is heel slecht nieuws. Daar moeten we iets tegenover stellen.

Met de Klimaatmiljarden-campagne vertellen we daarom een alternatief verhaal. Via onze eigen klimaatcampagnes, en die van onze burgerscampaigners en bondgenoten, ontkrachten we de valse oplossingen en proberen we de steun voor échte antwoorden op de klimaatcrisis te verhogen. En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

Links

Updates

2022-06-20 18:49:04 +0200

100 handtekeningen verzameld

2022-06-20 17:09:04 +0200

50 handtekeningen verzameld

2022-06-20 16:40:54 +0200

25 handtekeningen verzameld

2022-06-20 16:32:08 +0200

10 handtekeningen verzameld